tisdag 23 augusti 2011

Tjejen på bilden

Många har säkert undrat vem barnet på vårt Stammiskort egentligen är.

Hon heter Tsigie och är tolv år. Hennes dröm är att bli lärare. Hon har hört från sin äldre syster att det finns en skola i utkanten av Addis Abeba där man kan utbilda sig till lärare. Där vill hon gå när hon blir äldre. Björn fick möjligheten att träffa henne när han var i Etiopien och besökte Tsigie och hennes klasskamrater i november 2008. Det var då bilden togs.

När en flicka som lever i fattigdom såsom Tsigie gör får utbildning minskar risken att hon drabbas av hiv/aids. I genomsnitt föder en flicka som fått utbildning hälften så många barn som en flicka som inte fått utbildning och hon får också lättare tillträde till fler områden i samhället. När en utbildad flicka får egna barn minskar risken att barnet ska svälta drastiskt samtidigt som chansen att barnet kommer att gå i skolan fördubblats. På så sätt kan en fattigdomscykel brytas.

För oss är det en självklarhet att hela kedjan ska få ta del av kakan! Vi hoppas att du också är med på tåget och betalar med vårt Stammiskort när du besöker oss. För varje gång du gör detta ger vi en skolmåltid till skolan där Tsigie och hennes vänner går.

Enkelt.
1 fika = 1 skolmåltid

Vi ses
//Cajo


Inga kommentarer: