söndag 18 september 2011

Barista Fair Trade Coffee fem år!

Hej och hå vilken vecka som gått!
Det är nämligen närmare 5 år sen som BFT öppnade sin första enhet på kära Svartbäcksgatan 14 i Uppsala. Detta var självklart tvunget att firas! Och när Barista firar så firar vi ordentligt! Därför åkte några av de bästa baristorna i Sverige ner till Malmö för att ha ett riktigt roligt dygn (cred till resten av de grymma baristorna som stannade kvar på enheterna runt om i Sverige för att servera Sveriges godaste kaffe)!

Fem i onsdags bar det av mot Malmö. Både jag och Vidar var trötta men taggade till tusen. På vägen ner träffade vi Johan och Mikaela från Götgatan i Sthlm och tillsammans fortsatte äventyret till Baristas högkvarter på Kärleksgatan i Malmö. Efter en rundtur i staden som berodde på en aning förvirrad föredetta skåning som vi trodde hade koll hittade vi rätt! (Vet inte om det berodde på att han var skåning eller bara trött från en tidig morgon!) Innan vi tog vårat pick och pack mötte vi upp massa gamla och numera nya vänner vid enheten på Södra förstadsgatan. Därifrån gick bussen som skulle ta oss till en hemlig plats.

När vi anlände med bussen vid en gård strax utanför Malmö så väntade festfixargänget på oss. Vi körde igång direkt med en massa lekar. Tyvärr var inte vädret idealiskt för bl.a. strutfotboll men vi på Barista trotsade vädergudarna och höll humöret uppe. Efter ett snabbt ombyte var det dags för en grym middag med härliga tal och mycket skratt. Resterande del av kvällen dansade vi som om det inte fanns någon morgondag (vilket vi blev varse om att det visst fanns morgonen därpå). Efter en utmaning så höll i alla fall några ut ända fram till halv åtta på morgonen. Tyvärr Björn är du längre in mästaren utan den titeln har gått vidare till Nina i gränby!

Efter att sedan spendera en lugn dag i Malmö bar det iväg hemmåt igen. Det har varit ett fantastiskt dygn och jag ser fram emot att träffa alla nyfunna vänner snart igen!

Nu när det är femårsjubileum och vi har kommit upp i 17 stycken enheter har vi lyckats ge iväg närmare 332 000 skolmåltider. Det är så mycket att runt 90% av barnen i byn Muka Dhera kan gå i skolan varje dag. Tänk då när vi kommit upp i 170 enheter. Då kan jag, du och alla andra som varit med från början titta tillbaka och se vilken skillnad en extra god fika kan göra.

Bilder kommer så småning om!

Over and out!
// Filip

Inga kommentarer: